.
صفحه اصلي آرشيو جستجو پيوند ها تماس با ما
 
آخرین عناوین
جدول شرایط 81 نماینده​ای که فوق لیسانس ندارند

قانون انتخابات مجلس در فاصله 8 ماه مانده تا انتخابات مجلس نهم، بار دیگر تغییر خواهد کرد؟


اختلاف تفسیر اهالی مجلس و وزارت کشور از قانون انتخابات مجلس، گمانه​زنی​ها برای تغییر دوباره این قانون را آفریده است. قانونی که تازه همین دوماه پیش(28 فروردین ماه) اصلاح شد و سطح تحصیلی نامزدهای این انتخابات از کارشناسی به کارشناسی ارشد ارتقا یافت. البته هر دوره حضور در مجلس را نمایندگان معادل یک پایه تحصیلی، در مصوبه خود تلقی کردند. به این ترتیب این تلقی ایجاد شد که نمایندگان لیسانسه با احتساب دوره حضورشان در مجلس، می​توانند بار دیگر نامزد انتخابات مجلس بعد شوند.

شاید به همین دلیل بود که 81 نماینده​ای که مدرک تحصیلی کمتر از فوق لیسانس و یا معادل آن را دارند، به این اصلاحیه رای دادند. اما تصور نمی​کردند که دوماه بعد، وزارت کشور تفسیری از این قانون ارائه دهد که دست کم 50 نفر از آنها را از جرگه نامزدی برای این انتخابات کنار بزند.

سیدصولت مرتضوی معاون سیاسی وزارت کشور اعلام کرد که نمایندگان لیسانسه مجلس هشتم که تا زمان ثبت نام برای انتخابات بعد، هنوز یک دوره نمایندگی​شان به پایان نرسیده، مشمول این قانون نمی​شوند و شرایط نامزدی برای انتخابات مجلس نهم را ندارند. این تفسیر نمایندگان را آنچنان درگیر خود کرد که در جلسه​ای غیرعلنی در روز سه​شنبه هفته گذشته، آن را با رئیس مجلس در میان گذاشته و خواستار پیگیری آن شدند. علی لاریجانی هم محسن کوهکن سخنگوی هیات رئیسه را سفیر بررسی این مساله با شورای نگهبان و وزارت کشور کرد تا مشخص شود، نمایندگان لیسانسه این دوره می​توانند برای انتخابات بعد نامزد شوند، یا نه؟

حسین سبحانی​نیا عضو هیات رئیسه مجلس در گفت​وگو با خبرآنلاین، اعلام کرد که کوهکن هنوز گزارش مذاکراتش در این زمینه را به هیات رئیسه ارائه نداده و مشخص نیست که شورای نگهبان در این میان جانب وزارت کشور را گرفته یا جانب مجلسیان را.

به گفته وی، برداشت مجلس این است که چون تا زمان برگزاری انتخابات مجلس نهم، نمایندگان لیسانسه این مجلس به پایان دوره نمایندگی خود رسیده​اند، پس می​توانند مشمول این قانون شده و در انتخابات نامزد شوند. حتی کسانی که در انتخابات میان​دوره​ای هم وارد مجلس شده​اند، مشمول این تفسیر می​شوند.

سبحانی​نیا در خصوص اینکه اگر شورای نگهبان تفسیر وزارت کشوررا صحیح خواند هم گفت: در این صورت هم می​توان با استفساریه​ای از مجلس، بر تفسیر اولیه نمایندگان یعنی امکان نامزدی دوباره نمایندگان لیسانسه با احتساب یک دوره نمایندگی​شان تاکید کرد و ان را به قانون الحاق کرد و یا اینکه اصلاحیه دیگری بر قانون انتخابات تصویب کرد.

اما اینکه چند نفر از نمایندگان با تفسیر شورای نگهبان، از حضور در انتخابات بعدی منع می​شوند، سوالی است که با رجوع به مدارک تحصیلی نمایندگان می​توان به آن پاسخ داد. از میان 106 نماینده​ای که مدرک فوق لیسانس ندارند، 25 نماینده روحانی به دلیل برخورداری از مدرک حوزوی معادل دکترا یا فوق لیسانس از این جرگه خارج می​شوند. اما در میان 81 نماینده باقی​مانده، هم 50 نفر هستند که نه مدرک حوزوی معادل دارند و نه بر اساس تفسیر وزارت کشور، سابقه نمایندگی​ای دارند که بتواند به مدد آنها بیاید.

به این ترتیب تنها همین 50 نماینده هستند که شامل حال محرومیت نامزدی در انتخابات مجلس نهم می​شوند. سوال بعدی این است که آیا به خاطر 50 نفر، می​توان بار دیگر قانون انتخابات را اصلاح کرد؟ در اینصورت انتقادات به مجلس و متهم کردن نمایندگان به تصویب قوانینی به نفع خودشان، بار دیگر رشدی صعودی خواهد یافت و این سوال هم مطرح خواهد شد که آیا مساله مهمتری در کشور نیست که برای فقط 50 نفر، یک قانون دیگر تصویب شود؟

البته مهر گزارش داده است که 16 نفر از نمایندگان مجلس با تهیه طرحی خواستار موکول شدن اجرای قانون لزوم دارا بودن مدرک فوق لیسانس کاندیداها به دوره دهم انتخابات مجلس شدند.

http://www.khabaronline.ir/system/files/parliman5s.jpg


استفاده از اين خبر فقط با ذكر نام شمال نيوز مجاز مي باشد .
ایمیل مستقیم :‌ info@shomalnews.com
شماره پیامک : 5000592323
 
working();

ارسال نظر :
پاسخ به :





نام : پست الکترونیک :
حاصل عبارت روبرو را وارد نمایید :
 
working();

« صفحه اصلي | درباره ما | آرشيو | جستجو | پيوند ها | تماس با ما »
هرگونه نقل و نشر مطالب با ذكر نام شمال نيوز آزاد مي باشد

سامانه آموزش آنلاین ویندی
Page created in 0.033 seconds.